Header-wandeleninPutten.jpg

al lopend tot inzicht(en) komen.

  • Misschien zit je al een tijdje ergens mee; je wil van baan veranderen of misschien een andere studie beginnen. Je relatie loopt niet zo lekker.
  • Je wil het roer omgooien, maar je weet nog niet goed hoe.  
  • Je hebt misschien behoefte aan een luisterend oor of aan een klankbord en je zit niet zo nodig op adviezen te wachten.
  • Of, misschien ben je op zoek naar een (neutrale) sparring partner?

Soms is therapie te veel en een gesprek met een vriend of vriendin net te weinig om je over een bepaalde ‘blokkade’ heen te laten kijken. Een wandelcoach kan je dan misschien dát bieden wat je nodig hebt; een onbevooroordeelde kijk, een luisterend oor, misschien wat dieper gaande vragen en geen ongevraagde adviezen. Net dat inzicht dat je nodig hebt om verder te kunnen….

Wandelcoaching is een prettige en ontspannen manier om tot inzicht en helderheid te komen. Als mindfulness trainer/coach kan het niet anders dan dat ik mindfulness* toegevoeg aan onze wandeling. De basisprincipes leg ik je uit en we nemen ze mee tijdens de wandeling.

Een mindful wandelsessie

Wandelen in de natuur is ontspannend en rustgevend. Je gedachten komen tot rust en je zintuigen worden geprikkeld. De natuur biedt je een omgeving van onvoorwaardelijke aandacht waardoor je je gemakkelijker opent.  Zo kan jouw innerlijke wijsheid samenvloeien met de ondersteunende wijsheid van de natuur. Met elke stap die jij zet komt het leven namelijk naar jou toe. Wonderbaarlijk eenvoudig hoe de natuur je helpt om tot inzicht(en) te komen. Dat op zich is al een bijzondere ervaring. Daarnaast geef ik je als coach de  ondersteuning die nodig is.

Tijdens de wandeling formuleer jij je vraag of je probleem. Ik luister, ik stel je vragen en schakel regelmatig de natuur in als tweede coach. We gaan letterlijk en figuurlijk op pad om je mogelijkheden te verkennen.  Soms staan we stil  en kijk je terug en ook vooruit. Jij bent degene die het pad kiest en je gaat ook ervaren hoe het is om juist dat niet ingeslagen pad te ‘lopen’. Kortom, het leert je om in ruimer perspectief je mogelijkheden te bezien en een keuze te maken.

Je zal ook merken dat het al wandelend vrijuit kunnen praten een stuk gemakkelijker gaat dan een tweegesprek tegenover elkaar, in een ruimte. Het naast elkaar wandelen heeft als voordeel dat we elkaar niet continu in de ogen hoeven kijken, waardoor spontaniteit, speelsheid, vanzelfsprekendheid en vertrouwdheid zich gemakkelijker laten zien.

Klankbord nodig? Ik loop graag een eindje met je op

Na ongeveer een uur tot anderhalf wandelen sluiten we af. Jij geeft zelf aan of je behoefte hebt aan een vervolgafspraak. Jij weet namelijk zelf wat je nodig hebt, ik ben er als klankbord om je te helpen dat weer naar boven te halen.

Spreekt je dit aan, mail of bel me dan gerust om een afspraak te maken. Spreek alstublieft in als je m’n voicemail krijgt, dan kan ik je terugbellen. Ik hoop je binnenkort te ontmoeten!

Anneke@mindfulnessindezon.nl

Mobiel: 06 24205955

 

* op deze site vind je uitleg wat mindfulness is.