Header-wandeleninPutten.jpg

Mindful wandelen in de natuur. Twee bijzondere krachten verenigd: de natuur en mindfulness.

Geleide loopmeditaties, zitmeditaties en natuurmeditaties -gebaseerd op de mindfulness principes- zijn een onderdeel van de cursus. De geleide natuurmeditaties die ik aanbied zullen ons zowel dichter bij onszelf brengen, maar zij leren ons ook meer in contact te komen met de natuur. We gaan alle zintuigen inzetten om de natuur in alle facetten te beleven. We zullen dus geen kilometers lopen en tijdens het wandelen zal ook het looptempo vaak laag zijn om zo veel mogelijk te oefenen. Ons doel is de rust in onszelf terug te vinden en de natuur (nog) meer te leren beleven door te oefenen om in volledige aandacht te zijn voor alles wat zich aandient.

Als je meer wil weten wat mindfulness is, kijk dan op deze website onder ‘Over Mindfulness‘.

voet

Wat kun je nog meer verwachten? 

Meestal, als we gaan wandelen met familie of vrienden staat het gesprek centraal en de natuur vaak wat op de achtergrond. We wisselen van alles en nog wat met elkaar uit en zo af en toe staan we stil bij een mooie paddestoel, het geluid van een specht of bij de afdruk van hertenhoefjes in het zand. Dan zijn we in volle aandacht en vallen we letterlijk ook even stil. Daarna vervolgen we meestal onze gesprekken, totdat iets in de natuur weer onze aandacht trekt en dan nemen we weer even de tijd om stil te staan.

Bij ‘mindful wandelen’ lopen we in stilte en nemen wat zich aandient in ons op. De natuur leidt ons vaak daarin en we staan stil bij wat er in onszelf omgaat en wat de natuur met ons doet. Kortom, we maken wandelen tot een vorm van meditatie. Als we ons hoofd leeg kunnen maken van al die repeterende gedachten die er zo vaak zijn,  is er opeens ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën. Mindfulness helpt ons daarbij.

In de 6 wandelingen combineren we het in aandacht zijn in het moment, met wat de kracht van de natuur ons hierbij aanbiedt. De natuur kan heel troostend zijn en geeft ons het goede voorbeeld: ze is altijd in het huidige moment. We ontdekken wat we van de natuur kunnen leren en hoe we die lessen kunnen integreren in ons dagelijks leven. Tijdens natuurmeditaties, oefeningen en korte opdrachten staan het mediteren, het kweken van lichaamsbewustzijn,  stilstaan bij onze gevoelens, het beleven en vooral genieten centraal.

Zo leren we onszelf en de natuur steeds helderder waarnemen. We worden ons ook meer bewust wat er zich allemaal in ons hoofd en lichaam afspeelt en we leren steeds meer onze zintuigen te gebruiken tijdens het wandelen.

Mindful wandelen in Putten

De cursus bestaat uit 6 zaterdagochtenden van 2,5 uur.

Kennis van mindfulness of mediteren is niet vereist. Als je een training Mindfulness gevolgd hebt is mindful wandelen een mooie aanvulling. Gedurende de 6 lessen komen er veel meditaties en oefeningen langs die ook in de 8 weekse mindfulness training worden aangeboden. Voor de één is het dus een kennismaking en voor de ander het opfrissen en verdiepen van het geleerde.

Gratis proefles: om te ervaren of mindful wandelen wat voor je is, geef ik proeflessen van anderhalf uur voor minimaal 4 mensen.  

Wanneer: momenteel staat er geen cursus gepland

Tijd: 9:30 – 12:00 uur

Grootte van de groep: maximaal 10 personen

Prijs: € 140,00 voor 6 lessen van 2½ uur

 Meenemen: een rugzakje, een flesje water, een vuilniszak of een matje om te zitten, zo nodig regenkleding en een klein notitieboekje.

Als je geïnteresseerd bent en je wilt wat meer weten kan je me altijd bellen: 06 24205955.  Spreek alsjeblieft in als ik niet opneem, dan kan ik je terugbellen.