Header-wandeleninPutten.jpg

Mindful wandelcoaching voor groepen, in de natuur rondom Berkenwoude. Een mooie combinatie van mindfulness en de principes van wandelcoaching.

Wandelcoaching

Wandelen en in contact zijn met de natuur is erg behulpzaam om nieuwe inzichten te krijgen. Situaties die soms langer in je leven spelen en je blokkeren, kunnen vanuit een ander perspectief veel meer ruimte en duidelijkheid geven. Het kan verhelderend zijn als de natuur je als het ware antwoorden geeft, onder begeleiding van een wandelcoach. 
Tijdens deze 6 wandelingen leren we open vragen te stellen en de natuur bij de vragen te betrekken. Je oefent in de groep en met de groep. Door steeds te oefenen elkaar open vragen te stellen zal je tevens vaardigheden ontwikkelen in gesprekstechniek. We leren hoe te werken met de coachingsvragen en gaan dan zelf aan de slag aan de hand van een voorbeeldsessie. De groep is klein, zodat de coach het zelf oefenen kan begeleiden. De natuur gebruiken we tijdens de wandelingen als metafoor en zetten haar op allerlei manieren in. Je zult versteld staan wat de natuur ons allemaal kan leren en vertellen.

Wandelcoaching Mindfulnessindezon

Communicatie en in aandacht, zonder oordeel luisteren

Deze wandelingen zijn bedoeld om je behulpzaam te zijn in het communiceren en werkelijk met aandacht te luisteren naar wat de ander zegt, zonder oordeel, zonder dat we gaan invullen voor de ander. We leren wat empathisch luisteren is en leren vragen te stellen om de ander op weg te helpen om te ontdekken wat er in hem of haar speelt.
Tevens krijg je een aantal werkvormen vanuit de wandelcoaching aangereikt, zoals bij voorbeeld de ‘weerbericht wandeling, de kruispunten wandeling’, geleide meditaties, etc.

images

We zullen dus geen kilometers lopen en ook het looptempo zal vaak laag zijn om zo veel mogelijk te oefenen. Ons doel is onszelf met behulp van de natuur en vragen die de groep je stelt, jezelf beter te leren kennen en meer inzicht te krijgen in wat er in jou leeft.  En we oefenen om in volledige aandacht te zijn voor alles wat zich aandient.

Als je meer wil weten wat mindfulness is, kijk dan op deze website onder  ‘Over Mindfulness‘.

De cursus bestaat uit 6 zaterdagmiddagen van 2,5 uur.

Gedurende de 6 lessen komen er naast de werkvormen vanuit de wandelcoaching ook geleide meditaties langs die in de Mindfulness training worden aangeboden. Kennis van mindfulness of mediteren is niet vereist. Deze wandelingen kunnen je zeker verdieping geven als je al een training Mindfulness gedaan hebt.

WANNEER EN WAAR?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Gratis proefles: om te ervaren of de principes van mindful coaching in een groep wat voor jou is, geef ik een proefles van anderhalf uur voor minimaal 4 mensen.

Wanneer: momenteel is er geen cursus gepland

Tijd: 13:30 – 16:00 uur

Grootte van de groep:  maximaal 8 personen. De groep is kleiner dan bij Mindful wandelen. Bij deze cursus is meer tijd en aandacht van de coach nodig voor individuele oefening en het samen oefenen.

Prijs: € 170,00 voor de 6 wandelingen van 2 ½ uur.

Waar: we komen om 13:00 uur bij elkaar op mijn woonadres in Berkenwoude, Kerkweg 32. Van daar uit gaan we naar een wisselend wandelgebied rondom Berkenwoude.

Meenemen: een rugzakje, een flesje water, een vuilniszak of een matje om te zitten, zo nodig regenkleding en een klein notitieboekje.

Als je geïnteresseerd bent en je wilt wat meer weten kan je me altijd bellen: 06 24205955. Spreek alsjeblieft in als ik niet opneem, dan kan ik je terugbellen.