header-zonnebloemen2.jpg

Kosten Mindfulness week Frankrijk

 In Cruon, Esclottes, Frankrijk

FRANKRIJK

In het voorjaar zijn we te gast bij Marianne Boons en Steven Kortenoever, in Esclottes. Dit kleine dorp ligt in de buurt van Bergerac. Het prachtig landgoed waar we verblijven heet Cruon en ligt tussen de velden met zonnebloemen en wijngaarden. Het wordt gerund door twee zeer gastvrije Nederlandse mensen die een aantal jaren geleden hebben besloten hun drukke leven in Nederland te verruilen voor de rust en schoonheid die Cruon biedt.

Op het terrein staan diverse mooi gerestaureerde en sfeervolle gebouwen, waaronder een gîte en twee houten huisjes. En er zijn riante slaapkamers in het prachtige woonhuis. Op het omringende terrein is zowel plek voor tenten als voor een klein aantal caravans en campers. In alle prijsklassen is dus onderdak te vinden.

Als het even kan zal de training in de natuur worden gegeven. We hebben deze unieke plek voor ons alleen!

Prijs voor de Mindfulness training:

€ 375,00 p.p. per week voor de training, inclusief werkboek en CD’s en alle voor- en nazorg. Op een later tijdstip zal er in Nederland in overleg met de deelnemers een terugkomstdag worden georganiseerd, die ook in deze prijs is inbegrepen.

De kosten van een verblijf van 7 nachten CRUON inclusief ontbijt en een zeer uitgebreide lunch variëren van:
€ 300,00 als je komt kamperen, tot de meest luxe optie van:
€ 616,00 als je gebruik wilt maken van een zeer riante éénpersoonskamer. Voor nog geen
€ 450,00 deel je de grote gîte met z’n tweeën. (nog voordeliger als je ‘m met z’n drieën deelt). En voor
€ 406,00 deel je een ruime tweepersoons kamer of je boekt voor hetzelfde geld één van de twee houten slaaphuisjes voor jou alleen.

Bij voorbeeld: als je voor de tent kiest ben je dus in totaal € 675,00 kwijt en kies je voor de meest luxe optie, dan kost het je € 991,00 voor een week.

Ontbijt en lunch: de producten die Marianne gebruikt voor de maaltijden zijn zoveel mogelijk biologisch. De gerechten zijn over het algemeen vegetarisch. Er kan ook vis worden geserveerd en… als je echt niet buiten vlees kan, wil Marianne een uitzondering voor je maken.

Deze vakantieweek gaat door als er twee maanden voor aanvang minimaal 8 personen geboekt hebben.


In Frankrijk (en Spanje) is de week inclusief:

 • een 6-daags programma Mindfulness, waarin de gehele 8-weekse training aan de orde komt.  (Standaard is het 8-weekse programma 8 x 2 ½  uur). We beginnen op dag twee van de vakantie en verspreid over de dag beslaat de training soms 3 en soms 4 uur.
 • elke morgen, eenvoudige Mindfulness yoga. De laatste lesdag is de dag voor vertrek.
 • ontbijt
 • drankjes, zoals koffie, thee, water tijdens je verblijf op het landgoed Cruon of Cortijo Mangueta
 • een uitgebreide lunch (inclusief een drankje en koffie of thee).
 • Wifi op het landgoed

FRANKRIJK: Zodra je je hebt aangemeld voor een week bij MindfulnessindeZon, zal Marianne je informeren over de slaapmogelijkheden; dat kan een plek voor je tent zijn of een gedeelde kamer, wat jij wenst en wat op het tijdstip van aanmelden beschikbaar is. Een gedeeld slaaphuisje, maar ook een slaaphuisje of een slaapkamer voor jou alleen behoort tot de mogelijkheden. Zoals je gelezen hebt hangt daar wel een ander prijskaartje aan.

Na de uitgebreide lunch heb je alle gelegenheid om de prachtige omgeving te verkennen, paard te gaan rijden of lekker te luieren op Cruon. Om ieder de gelegenheid te geven er ’s middags op uit te trekken, eten we ’s avonds niet met elkaar. De prijs is daarom exclusief het avondeten. Onze uitgebreide lunch zou je dus kunnen vergelijken met een diner en naar alle waarschijnlijkheid voldoet een lichte maaltijd ’s avonds. Als je op Cruon blijft kan je altijd, tegen betaling, in overleg met Marianne een lichte maaltijd bestellen.


ALGEMEEN

Reservering: je reserveert door 40% van het totale bedrag aan te betalen. Twee maanden voor (gegarandeerd) vertrek betaal je de resterende  60%. Je ontvangt een digitale factuur.

Annulering : bij annulering hanteren wij de volgende voorwaarden:

Periode tussen annulering en aanvang vakantieweek en de te betalen annuleringsvergoeding:

 • 2 maanden of meer: geen kosten
 • 1 tot 2 maanden: 50% van het bedrag bestaande uit trainings- en verblijfskosten. Geen kosten voor de maaltijden.
 • minder dan 1 maand: geen restitutie op trainings- en verblijfskosten.

Je kunt je deelname wel overdragen op iemand anders, mits deze persoon voldoet aan de voorwaarden die ook jou gesteld zijn. Zie verder: Algemene voorwaarden


De prijs is exclusief:

 • vlucht,
 • vervoer van en naar luchthaven,
 • verzekeringen, (denk aan een reis- en annuleringsverzekering en autoverzekering).

Auto delen:

Frankrijk en Spanje: Ruim voor vertrek inventariseren we of er mensen zijn die dezelfde vlucht geboekt hebben en of je prijs stelt om combinaties te maken voor het vervoer van en naar het vliegveld. Een auto huren met vier personen is tenslotte voordeliger dan met z’n tweeën of alleen.
Frankrijk: Als je van plan bent om vanuit Nederland naar Frankrijk met de auto te komen, kunnen we -als jij daarvoor voelt- ook checken of er deelnemers zijn die tegen betaling willen meerijden.

 Voor vragen en reserveringen mail naar Anneke Hogendoorn, Stuur een email