header-zonnebloemen2.jpg

Programma Mindfulness week

Het programma voor de week Mindfulness in de Zon ziet er als volgt uit:

mediteren-onder-wilg

8:00 uur Opstaan
8:30   – 9:30 uur Ontbijten
9:30   – 10:00 uur Mindful yoga
10:00 – 13:00 uur Lesprogramma van de training Mindfulness
13:30 – 14:30 uur Uitgebreide lunch*
Vrij te besteden (waaronder ook oefenen)
14:30 – 19:00 uur
19:00 19:30/45 uur Voor de liefhebbers gezamenlijke meditatie. Daarna vrij te besteden.

FRANKRIJK:

*Omdat de lunch uitgebreid is zal een licht avondmaal voor de meesten voldoende zijn. Wil je op Cruon blijven dan kan je in overleg met Marianne een lichte avond maaltijd bestellen.

Wat je ’s middags in de buurt van Cruon zou kunnen ondernemen

  • Na de lunch kan je of blijven luieren op Cruon of je kan er op uit trekken en de omgeving verkennen. Er liggen wandel- en fietskaarten die je kunt gebruiken. Fietsen zijn in de buurt te huur en op Cruon zijn 2 fietsen met trapondersteuning te huur. Voor wie zin heeft: je kan een natuurwandeling maken onder leiding van onze gastvrouw Marianne of  gastheer Steven. Zij kennen de omgeving goed en weten mooie routes. Je zou bijvoorbeeld een stukje van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella kunnen lopen. Neem goede wandelschoenen mee. Je kan je voor een excursie opgeven de dag ervoor.
  • Een bezoek aan het nabij gelegen ‘Plum Village’; het Zen klooster van de bekende Vietnamese vredesmonnik Thich Nhat Hanh, die Mindfulness (in aandacht leven) wereldwijd op de kaart heeft gezet.

2008zomer+najaar 005 kopie plum processie

De kosten van deze uitstapjes zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de afstand. Steven kan je hierover nader informeren.

Deze uitstapjes vallen niet onder het programma en zijn voor eigen rekening.


SPANJE: 

* Lunch: Ontbijten doen we op het landgoed. Voor de lunch gaan we naar een restaurantje aan de kust of in het dorpje Vejer. Er is daar een grote keuze aan goede restaurantjes, waar je ook kan kiezen voor een vegetarische lunch. Ook hier zal het een uitgebreide lunch worden. Waarschijnlijk heb je daardoor ’s avonds voldoende aan een maaltje lekkere tapas.

Wat je ’s middags in de buurt van Cortijo Mangueta zou kunnen ondernemen

  • Na de lunch kan je of blijven luieren op de cortijo of je kan er op uit trekken en de omgeving verkennen. Wandelkaarten zijn beschikbaar. Neem goede wandelschoenen mee.
  • De zee is op 700 meter afstand. Er loopt vanaf Casa Cortijo een verhard zandpad naar zee.

IMG_0539

  • Fietsen: er zijn veel verharde zandpaden langs de kust en daar ligt een hele lange route. De eigenaren verhuren goede mountainbikes met helm voor plm € 8,00 per dag. Er zijn fietskaarten die je kunt gebruiken.
  • Paardrijden: Onze gastvrouw Marion en onze gastheer Louis hebben op 500 meter afstand van onze cortijo een manege met Andalusische paarden. Heerlijk paardrijden langs het strand is dus een mogelijkheid. Marion is trouwens een Nederlandse.

Deze uitstapjes vallen niet onder het programma en zijn voor eigen rekening.

metge strand