Header-Frankrijk2.jpg

Frankrijk – Cruon

Cruon in Esclottes, Frankrijk

Het landgoed Cruon ligt in Esclottes, een dorpje met 160 inwoners. Het ligt in Zuidwest Frankrijk, 5 kilometer van Duras, 50 kilometer van Bergerac en 80 kilometer van Bordeaux. Een gebied met een micro-klimaat, want als het rondom de rivier de Dordogne regent en aan de kust bij Bordeaux koud blijft, zitten de bewoners van Esclottes vaak in de zon en wil het maar niet regenen. ‘De plattelandsbevolking is gastvrij, vriendelijk, behulpzaam. We zijn hier ontzettend hartelijk ontvangen en ervaren die warmte, letterlijk en figuurlijk elke dag.  Een ideale plaats om een groepsverblijf te creëren, dat ervaren we nog steeds dagelijks’, zo vertellen Marianne en Steven, de eigenaars van Cruon.

Cruon ligt in een wijnstreek. Overal zie je wijngaarden afgewisseld met akkers met graan, velden met zonnebloemen en pruimenbomen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela loopt op 8 km afstand langs Cruon. Het landgoed Cruon ligt vlak bij Esclottes, een eenvoudig Frans dorpje met een Romaans kerkje uit de 11e eeuw. In de streek liggen meer van dit soort dorpjes die een bezoek waard zijn om de landelijke sfeer te proeven en de avondmarkten te bezoeken.

images

Duras ligt op ongeveer 10 km afstand van Cruon heeft een prachtig gerestaureerd kasteel, een gezellige markt, intieme terrasjes en enkele restaurantjes.

Plum Village ligt op ongeveer 5 km afstand van Cruon. Dit is een Boeddhistisch klooster/meditatiecentrum, opgericht in 1982 door de Zen-meester Thich Nhat Hanh. Thema’s waarmee hij wereldwijd bekend is geworden zijn: Mindfulness (leven in aandacht), leven in verbondenheid.

2008zomer+najaar 058

Plum Village tijdens een zomerretraite

De grote plaatsen in de buurt zijn Bergerac, waar de rivier de Dordogne doorheen stroomt, en iets verder weg Bordeaux. Deze steden zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Natuurlijk zijn ze beroemd om hun wijncultuur, maar ook om hun historische en culturele bezienswaardigheden en hun culinaire tradities.

De website van het landgoed Cruon in Esclottes:
www.unieke-groepsaccomodatie-in-frankrijk.com