Header-Welkom.jpg

Spanje – Carramolo

Zwembad Carramolo 1

Landgoed Carramolo in El Gastor

De eerste Mindfulness weken in 2014 waren in mei en oktober op het landgoed Carramolo in El Gastor, een van de witte dorpjes in Andalusië. Dit landgoed, bestaande uit vijf vrijstaande tweepersoons huisjes met twee zwembaden is nog steeds beschikbaarzie ImpressieHet is geschikt voor stellen en voor mensen die een huisje met elkaar willen delen omdat ze bevriend zijn. Dit heeft te maken met de indeling: er is één slaapkamer met een tweepersoons bed en een slaapbank in de woonkamer.

Carramolo 5

Op aanvraag te boeken: als er minimaal 4 en maximaal 5 paren geïnteresseerd zijn in een week Mindfulness (of een verdiepingsweek voor mensen die al een 8 weekse Mindfulness hebben gedaan) op dit prachtige landgoed, dan kunnen we dit in overleg met de eigenaren regelen.

El Gastor tijdens Corpus Christie

El Gastor is een typisch Andalusisch wit bergdorpje in de provincie Cádiz. Meer bekend als ‘Balcon de los Pueblos Blancos’ of ‘Het Balkon van de Witte Dorpjes’. Het dorpje heeft vele typische straatjes en witgeschilderde huizen die versierd zijn met talloze rode geraniums. Het heeft een typisch dorpsplein en aan de voet van El Gastor kan je gaan genieten van de rust die het meer te bieden heeft. Dit traditionele, maar toch levendig dorpje, heeft alles om het leven aangenaam te maken. En helemaal bovenaan het dorpje kun je in de zomervakantie genieten van een frisse duik in het zwembad met zicht over het gehele dorpje.

IMG_0613

Het dorpspleintje van El Gastor

Wat te zien rondom: El Gastor is zeer centraal gelegen zodat dit ideaal is om de rest van Andalusië te bezichtigen. Ronda, Algodonales, Grazalema, Jerez de la Frontera of Xeres (Zuid Spanje), Cadiz, Arcos de La Frontera, Sevilla, Granada, Málaga, Puerto de Santa María en Córdoba zijn allemaal heel gemakkelijk met de auto te bereiken.

Aan de voet van El Gastor vinden we het Stuwmeer van Zahara. Aan de overkant zie je het witte dorpje Zahara de La Sierra al liggen met helemaal bovenaan het kasteel dat je kunt bezoeken. Iets verderop het prachtige beschermd natuurgebied van Sierra de Grazalema. Door de vele natuurgebieden rondom El Gastor is het ook ideaal voor wandelvakanties. Bij de dienst toerisme van Olvera, een groter wit dorp vlakbij, kan je terecht voor allerlei info i.v.m. wandelroutes en dergelijke.

Wilt u meer informatie over de huur van huizen in Andalusië, waaronder Carramolo, kijkt u dan eens op de volgende websites:

Holandalus.nl

Carramolo.eu